Velkommen til Kunstskolen i Rogaland.
Midt i Stavanger ligger denne prosjektbaserte fagskolen i kunst. Lærerne er profesjonelle kunstnere innen samtidskunst som underviser deltid på Kunstskolen. Vi har kun 40 studenter, to ganger om året drar vi på studieturer til de viktigste kunstutstillingene og kunstmetropolene. Vi lager utstillinger i byen så ofte vi kan...
Søk skoleplass
Her er oppgavene og søknadsskjema for skoleåret 2014-15. Fortløpende opptak. Ta kontakt med skolen, ring eller mail oss og avtal å lever søknad. Har du spørsmål eller har lyst å komme å se skolen, ta kontakt. Scroller du nedover vil du finne mer info om opptak.
last ned
scroll these pages...
Lurer du på å søke?
Har du sjangs så besøk skolen før du søker, du kan også ringe eller maile oss. Skolen ligger veldig sentralt og har god plass til studentene.
Hvordan søke?
Fyll ut søknadsskjemaet og lever svar på oppgavene. Vi ønsker en motivasjonstekst, 8 arbeider (se oppgavene) laget spesielt til KiR, evt. supplerende verk og bakgrunnsinfo om deg. Arbeidene skal være i minst to av teknikkene; tegning, maleri, foto, skulptur, grafikk, digitale arbeid, video, tekst mm.
last ned
Sikt høyt!
KiR gir grunnlaget for en framtid innen kunst, arkitektur, design, kultur. Kreativitet er etterspurt!
Søknaden
Vi legger vekt på arbeidene dine og motivasjonsteksten. Du kan sende alt pr mail. Avfotografer arbeidene dine, ikke lag bildene for tunge, 72 dpi holder. Send evt. flere mailer. Søknaden og arbeidene kan også leveres/postes til skolen.
Studentbolig
Søknadsfrist for Studentsamskipnadens boliger er 15.april. Har du ikke søkt og trenger bolig - ta kontakt med BAS.
BAS er en gratis boligrådgivningstjeneste for alle studenter som trenger råd og veiledning om leiemarkedet i Stavanger- og Sandnesregionen. Assistentene kan også gå på visning for studenter som kommer utenbysfra og ikke har anledning til å gå selv. BAS er et prosjekt i regi av Velferdstinget som skal hjelpe studenter med å finne bolig. Tjenesten er gratis. BAS kan kontaktes på e-post bas@sis.uis.no, telefon 957 00 906 eller lese mer på facebook-siden vår.
BAS på facebook
Kriteriene
Kriteriene opptakskomitéen vurderer er; faglige ferdigheter & modenhet / skapende & innovative evner / generell forståelse for faget / motivasjon & læringskompetanse.
To profesjonelle kunstnere ved KiR vurderer søknaden din og innkaller de som er kvalifiserte til en samtale. Både oppgavene du har laget og motivasjonsteksten din vektlegges.
Husk å ha det kjekt når du arbeider med oppgavene. Bruk så lang tid som du kan på søknaden. Vi bruker å si at alle som vil får det til...
Søknad
Har du problemer med nedlastning av søknadsskjema så ta kontakt med oss og vi kan sende skjemaet i posten eller i en mail til deg.
Søknadsskjema
Skolepengene
Du betaler 28.000,- i året, dette utgjør under 25% av hva skoleplassen koster, resten er offentlig støtte. Du mye mer enn det du betaler...
Kostnader
Du må regne med materialkostnader på 5-8000,- pr.år. I tillegg får du kanskje lyst på eget kamera, computer m.m.
Du betaler 410,- pr semester til SiS Student- samskipnaden. Da kan du søke studentbolig, barnehagepass og trene veldig billig. SiS støtter mange former for studentvelferd.
SIS
Lånekassen
På generelt grunnlag kan vi si at du får lån og stipend for å studere ved Kunstskolen i Rogaland. Det er Lånekassen som bestemmer dette basert på søknaden din til de.
Lånekassen
Godkjent & støttet!
Kunstskolen er godkjent av NOKUT og mottar statsstøtte, støtte fra Rogaland Fylkeskommune og Stavanger Kommune. NOKUT sikrer kvaliteten på høyere utdanning og har godkjent KiR. Vi er en fagskole i billedkunst og utdanningen gir 120 fagskolepoeng.