Velkommen til Kunstskolen i Rogaland.
Midt i Stavanger ligger KiR, en fagskole i kunst. Lærerne er profesjonelle kunstnere. Undervisningen er prosjektbasert med 1 - 4 ukers perioder. Vi er en liten skole med 40 studenter. To ganger om året drar vi på studietur til de viktigste kunstutstillingene (Dokumenta, Veneziabiennalen etc) eller kunstmetropolene (NYC, Berlin, London). Studentene våre lager utstillinger utenfor skolen så ofte de får sjangsen.
Alt du vil får du til
Følg drømmen! Kunstskolen er for deg som vil utvikle kreativiteten din.
Søk skoleplass nå
Her er oppgavene og søknadsskjema for skoleåret 2015-16. Det er fortløpende opptak. Du sender inn søknaden din og vi behandler den så hurtig vi kan. Har du spørsmål eller har lyst å komme å se skolen, ta kontakt. Scroller du nedover vil du finne mer info om opptak.
Søknadsskjema og oppgaver
scroll these pages...
Har du fått svar?
Alle som har søkt skal ha fått en bekreftelse på mottatt søknad (innen 2-3 dager). Har du ikke fått svar kontakt oss.
Lurer du på å søke?
Har du sjangs så besøk skolen før du søker, du kan også ringe eller maile oss. Skolen ligger veldig sentralt og har god plass til studentene.
Hvordan søke?
Fyll ut søknadsskjemaet og lever svar på oppgavene. Vi ønsker en motivasjonstekst, 8 arbeider (se oppgavene) laget spesielt til KiR, evt. supplerende verk og bakgrunnsinfo om deg. Arbeidene skal være i minst to av teknikkene; tegning, maleri, foto, skulptur, grafikk, digitale arbeid, video, tekst mm.
last ned
Sikt høyt!
KiR gir grunnlaget for en framtid innen kunst, arkitektur, design, kultur. Kreativitet er etterspurt!
Søknaden
Vi legger vekt på arbeidene dine og motivasjonsteksten. Du kan sende alt pr mail. Avfotografer arbeidene dine, ikke lag bildene for tunge, 72 dpi holder. Send evt. flere mailer. Søknaden og arbeidene kan også leveres/postes til skolen. PS får du ikke kvittering for mottatt søknad, kontakt skolen, for da har noe gått feil med mailen.
Studentbolig
Søknadsfrist for Studentsamskipnadens boliger er 15.april. Du trenger ikke å ha fått skoleplass for å søke. SiS har forskjellige studentboliger flere steder i byen. Prisene varierer, men er inkludert strøm og wifi. Er vanskelig å finne noe billigere enn SiS. Du kan søke om å stå på venteliste etter den 15.april.
søk bolig hos SiS
Kriteriene
Kriteriene opptakskomitéen vurderer er; faglige ferdigheter & modenhet / skapende & innovative evner / generell forståelse for faget / motivasjon & læringskompetanse.
To profesjonelle kunstnere ved KiR vurderer søknaden din og innkaller de som er kvalifiserte til en samtale. Både oppgavene du har laget og motivasjonsteksten din vektlegges.
Husk å ha det kjekt når du arbeider med oppgavene. Bruk så lang tid som du kan på søknaden. Vi bruker å si at alle som vil får det til...
Søknad
Har du problemer med nedlastning av søknadsskjema så ta kontakt med oss og vi kan sende skjemaet i posten eller i en mail til deg.
Søknadsskjema
Skolepengene
Du betaler 28.000,- i året, dette utgjør under 25% av hva skoleplassen koster, resten dekkes av offentlig støtte. Du får altså mye mer enn det du betaler...
Kostnader
Du må regne med materialkostnader på 5-8000,- pr.år. I tillegg får du kanskje lyst på eget kamera, computer m.m.
Du betaler 460,- pr semester til SiS Student- samskipnaden. Da kan du søke studentbolig, barnehagepass og trene veldig billig. SiS støtter mange former for studentvelferd.
SIS
Lånekassen
På generelt grunnlag kan vi si at du får lån og stipend for å studere ved Kunstskolen i Rogaland. Det er Lånekassen som bestemmer dette basert på søknaden din til de.
Lånekassen
Godkjent & støttet!
Kunstskolen er godkjent av NOKUT og mottar statsstøtte, støtte fra Rogaland Fylkeskommune og Stavanger Kommune. NOKUT sikrer kvaliteten på høyere utdanning og har godkjent KiR. Vi er en fagskole i billedkunst og utdanningen gir 120 fagskolepoeng.